Zahvalnost i duhovna bliskost doživljeni među tragateljima u Ashramu

Imati zahvalnosti za ono što nam je Bog dao važan je aspekt za razvoj duhovne emocije. Prije nekoliko dana svjedočio sam jednom takvom primjeru zahvalnosti.

Život u ashramu (duhovnom utočištu) gdje SSRF ima svoj centar za istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti u Goi nije poput života kod kuće. To je vrlo spartanski stil života gdje sjaj i luksuz koji su nam dostupni kod kuće nisu dostupni u ashramu. Međutim, tragatelji za Bogom nadilaze svoju potrebu za luksuzom jer za njih dobrobiti života u ashramu daleko nadmašuju svjetovni luksuz s obzirom na to da ashram pruža pogodno okruženje za duhovni napredak. U naprednijoj fazi, tragatelji doživljavaju dublji osjećaj zahvalnosti za ono što dobivaju od Boga i principa Gurua i za privilegiju življenja u ashramu.

Yoya i Cyriaque, dva bivša svjetska modela, živjeli su više mjeseci u centru za istraživanja zasnivana na duhovnoj znanosti SSRF-a zajedno sa svojom kćeri Anastasijom kako bi služili širenju znanja zasnovanog na duhovnom istraživanju. Oba ova tragatelja su iskusili život svjetskog modela na visokoj nozi, boraveći u otmjenim hotelima, putujući skupim aviokompanijama i bili maženi na snimanjima. Ipak, kada su bili u ashramu potpuno su se prilagodili tom načinu života i nastojali postići ono što se očekuje od tragatelja.

YC-2010-for-Blog1Kada su odlazili ostavili su sljedeću poruku na oglasnoj ploči ashrama.

Draga obitelji tragatelja, izražavamo zahvalnost svima jer smo naučili kako razviti ljubav prema drugima  i mnoge stvari od tragatelja i ovdje smo se osjećali kao obitelj. Neka naše duše ostanu povezane jedna s drugom i zadrže vjeru u Parampujyu* da je On uvijek s nama. Ashram je unutar svakog tragatelja, ashram je svugdje.

– Cyriaque, Yoya i Anastasia

* Označava Njegovu Svetost, izraz kojim Cyriaque i Yoya s poštovanjem i odanošću nazivaju Njegovu Svetost Dr. Athavalea.

Kada je Njegova Svetost Dr. Athavale čuo za poruku, zatražio je da ju podijelimo s našim čitateljima jer se mnogo toga može naučiti iz Cyriaqueove i Yoyine žudnje za duhovnim rastom i razvijanjem duhovne bliskosti s drugim tragateljima.

___________________________
Pročitajte više:

Što je zapravo uopće važno?
Tragatelj SSRF-a Satyawan Kadam dostiže Svetost
Započnite svoje duhovno putovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *