“Крвава Месечина” не е знак што навестува крај на светот

крвава месечина

На септември 28, 2015-та година ќе има и полна месечина и целосно месечево помрачување. Она што е необично за овој вселенски (небесен) настан е тоа што месечината за време на тотална месечева еклипса ќе поприми црвена нијанса и луѓето веќе и го дале прекарот крвава месечина. За време на тотално помрачување на месечинита, Земјата ја покрива месечината од директната светлина на сонцето. Во таква конфигурација на небеските тела, причината зошто месечината попримува црвена боја е поради тоа што, кога светлината на сонцето преминува низ атмосферата на Земјата таа рефректира, на тој начин предизвикуваќи црвеникава боја преку месечината. Овој феномен е познат како Рејлијево расејување, исто така, се гледа секој ден во текот на шарени зајдисонца каде што сонцето може да поприми различни нијанси на црвена, портокалова и злато боја.

Лунарните еклипси обично не се појавуваат во било која специфична цел. Меѓутоа, еднаш од време на време, четири тотални месечеви помрачувања се случуваат една по друга. Ова е познато на лунарна тетрада. Оваа крвава месечина која ќе се случи на 28-ми Септември 2015-та година, е четвртата лунарна еклипса од оваа лунарна тетрада. Ваков еден настан не се случува често и според НАСА, следниот пат кога ќе има лунарна тетрада ќе се случи во годините 2032-ра до 2033-та година.

Имаше многу шпекулации и прорекувања дека овој вселенски (небесен) настанчетврта крвава месечинаво 2014-2015-та година, ќе значи крај на светот или крај на планетата Земја или крај на животот како што ние го знаеме. Од духовно истражување спроведено од страна на SSRF, сериозноста на ниту едно од горенаведените пророштва не е точна. Следниве точки појаснуваат она што ние го научивме од истражување засновано на духовната наука за овој настан и тековните времиња.

  1. Овој вселенски (небесен) настан нема никакво посебно значење во тековните времиња.

  2. За време на денови кога е полна месечина и денови кога се одвиваат еклипси се зголемува количината на духовна нечистотија во животната средина.

  3. Спротивно на тоа, како што некои предвидувања го наведоа за оваа крвава месечина, нема да има катастрофален судир на џиновски астероид со планетата Земја во текот на овој период, а животот на Земјата нема да биде истребен (уништен). Светот ќе продолжи за уште 427.000 години до крајот на Калијуга, која всушност е и сегашната ера на Универзумот.

  4. Сепак, SSRF потсетува дека човештвото поминува низ многу тежок период во својата историја. Годините од 1999-та до 2023-та година, претставуваат една преодна фаза во историјата на светот. Интензивна битка во духовната димензија помеѓу силите на доброто и злото, како и зголемување на духовната нечистотија во животната средина ќе го погодат целиот живот на Земјата. Алармантниот и постојан раст на природни катастрофи во денешно време, како што се ерупции на вулкани, поплави, земјотреси и пожари се директна последица на зголемената духовна нечистотија создадена од негативните енергии. Истите овие негативни енергии од духовната димензија влијаат врз самиот човек да оди во војна против својот ближен.

  5. Во годините од 2016-та до 2018-та година, времето ќе биде особено неповолно со престрелки, бунтови, граѓански војни, природни катастрофи и на крајот ќе кулуминираат во трета светска војна, каде што ќе се користи оружје за масовно уништување. Со употреба на нуклеарно оружје во оваа војна, доста голем процент од населението во светот ќе биде истребено (уништено). Во овие години, како што Раѓа-Тамата или духовната нечистотија ќе бидат значително повисоки на Земјата, па соодветно на тоа негативнот ефект на една еклипса, полна и нова месечина ќе бидат засилени.

  6. Од 2023-та година па наваму во пресрет на третата светска воја, за оние од нас кој ќе преживеат, ќе го видиме почетокот на една нова ера. Тоа ќе биде период на духовно обновување и духовно будење. Овој повеќе просветлен период ќе трае речиси 1000 години.

Целта на овој блог ‘Kрвава месечина не е да се влее страв кај луѓето, туку едноставно да послужи (дејствува) како потсетник дека со цел да се истраат овие тешки времиња е важно да се има духовна сила. Кога едно лице вложува искрен труд духовно да напредне, односно да оствари духовен раст, истото е заштитено од Бога. Поради самата нечија духовна пракса и духовно ниво, сериозноста на настаните кој треба да се случат каде што лицето престојува може да се намали, па така на тој начин спасувајќи и други луѓе кој живеат во таа област. Алтернативно, ако треба да се случи некое разорување каде што престојува заслужен трагач, тој или таа може да добијат мисла да го напуштат тоа место токму на време.

Ако сакате да знаете повеќе за предвидувањата на времињата кој доаѓаат, ве молиме прочитајте го нашиот напис Трета светска војна, Предвидувања и Армагедон – 2015 година па наваму.

Блог пост на Шон Кларк

Постете ја нашта веб-страница www.ssrf.org 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *